Jumptricks Hoorn Sportakkoord

Samcity sluit zich aan bij het Hoorn Sportakkoord

Samcity heeft zich aangesloten bij het Hoorn Sportakkoord, een samenwerking tussen Hoornse sport- en beweegaanbieders, onderwijs, welzijn, zorg, ondernemers en de gemeente Hoorn. Op 12 oktober jl. werd tijdens een bijeenkomst door wethouder Kholoud Al Mobayed en een aantal sportaanbieders de intentieverklaring 2022 getekend. Het Sportakkoord is er op gericht om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Hoornaars en Horinezen, in álle levensfasen.

Speciaal lesuur jumptricks

Samcity zet zich, als sportaanbieder, graag voor in voor het Hoorn Sportakkoord. Er is een speciaal lesuur Jumptricks opgezet voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen. Het gaat om leerlingen die niet of weinig tot bewegen komen en/of motorisch minder vaardig zijn. Voor het aanmelden van de leerlingen heeft Samcity de samenwerking gezocht met de vakleerkrachten lichamelijke opvoeding van alle basisscholen in Hoorn. De eerste groep van 25 enthousiaste leerlingen is gestart met het volgen van 10 lessen. In de lessen laten de instructeurs de leerlingen ervaren dat bewegen leuk is. Het trampolinepark is hiervoor uitermate geschikt. Bewegen in het trampolinepark is laagdrempelig. Iedereen kan het. Leerlingen kunnen snel succeservaring opdoen. Kinderen sporten individueel in groepsverband. Jumpen op trampolines is goed voor de stabiliteit en motoriek.

bezoek wethouder sport

Wethouder Kholoud Al Mobayed reageerde enorm enthousiast tijdens een bezoek aan de sportievelingen op de trampolines. “Ik vind het geweldig wat Samcity doet. Juist in deze tijd. Door de pandemie, de digitale lessen en het niet kunnen doorgaan van sport, hebben kinderen veel minder bewogen. Het Rijk heeft extra financiële middelen gegeven om sporten en bewegen een impuls te geven. Ik vind het heel goed dat Samcity de verbinding is aangegaan met de basisscholen. We hebben elkaar nodig. Als mijn kind naar de bioscoop wil, denk ik: “Leuk”. Als mijn kind naar Samcity wil, denk ik: “Geweldig, hij gaat bewegen!” Ik vind springen op trampolines zelf ook heel erg leuk. Samcity heeft een enorme toegevoegde waarde voor Hoorn en omgeving.”

hoorn sportakkoord

Vanuit het Hoorn Sportakkoord heeft Samcity een subsidie ontvangen voor de helft van het project. De andere helft wordt door Samcity gefinancierd. Wil je meer weten over het Hoorn Sportakkoord? Alle info over de projecten van het Hoorn Sportakkoord kun je vinden op www.hoornsportakkoord.nl

WAAR WIL JE LOSSE TICKETS
VOOR BESTELLEN?

Kom je met een groep? Dan hebben we leuke arrangementen voor je samengesteld.

Arrangementen